• 14 of 12

Vandaag speelden onze JO11-1 uit tegen Theole in Tiel. Ons team had slechts één keer eerder tegen Theole gespeeld, toen verloren we kansloos met 3-7. Maar ja, dat was alweer tweeënhalf jaar geleden. Toch leuk om met de gedachte dát vandaag recht te zetten, het veld op te stappen.

Het team wist wat ze moesten doen vandaag: “gewoon” het geweldige spel van vorige week voortzetten. Dat deden ze, en hoe! De ene schitterende aanval werd gevolgd door de volgende. Het was volledig eenrichtingsverkeer in Tiel; GVV speelde zeer dominant. In het eerste kwart werd het algauw 4-0, door doelpunten van Bas, een eigen doel na een schot van Hamzeh, nog een goal van Bas en een van Till. Dankzij mooie aanvallen, knap samenspel en een oerdegelijke verdediging, met afwisselend Wassim, Zoey, Max en Rayan, had de tegenstander eigenlijk geen schijn van kans. Onze keeper, Alida, had zo weinig te doen, dat ze er maar bij ging liggen in haar eigen doel.

Het tweede kwart bleef GVV de bovenliggende partij, maar werden de spelers ook wat gemakzuchtig en werd de neiging om voor eigen succes te gaan wat groter. Hamzeh scoorde de fraaie 0-5 en we konden tevreden aan de thee, nou ja, de – volgens de spelers - té zoete siroop.

De tweede helft begonnen we weer goed geconcentreerd. Bas maakte een zuivere hattrick waardoor we op 0-8 kwamen. Ook Twan had zijn zinnen gezet op een goal en die maakte hij ook, gevolgd door Ryan: 0-10. En toen werd het lastig vast te houden aan de opstelling. Iedereen wilde naar voren. Het gat tussen verdediging en middenveld werd te groot, spelers vergaten mee terug te komen en te verdedigen. Een wat mindere periode het spel, waardoor de tegenstander toch nog drie keer kon scoren. Alida verrichtte een paar knappe reddingen, waardoor Theole niet verder terug kon komen.

Niets dramatisch natuurlijk, want al snel herpakte GVV zich. Dat was met name zo door de tomeloze inzet van Lotte, die als een Frenkie de Jong, aanvallend de lijnen uitzette en ook verdedigend duidelijk haar steentje bijdroeg. Er vielen nog maar liefst vier doelpunten: twee mooie schoten van Till, de zesde van Bas en de laatste goal was wederom van Hamzeh.

Einduitslag: 3-14. Daar kan je mee thuiskomen! Er was zoveel gescoord dat de scheidsrechter van Theole er duizelig van was geworden en daardoor de tel was kwijtgeraakt en ‘slechts’ 12 goals noteerde voor GVV.

Volgende week de laatste wedstrijd in Hei- en Boeicop, tegen HSSC’61. De huidige nummer één van de Regio Cup. Een belangrijke wedstrijd, om de titel, zoals dat mag heten.