• 23 doelpunten gescoord in drie wedstrijden

 • De laatste officiële wedstrijd van het seizoen, in Hei- en Boeicop, tegen HSSC’61, de huidige nummer één van de Regio Cup tegen GVV's JO11-1, de nummer 2. De spanning was groot bij spelers, trainer, ‘chef-wissel’ en de ouders. Een overwinning was immers goed voor het kampioenschap.

  Iedereen was aanwezig: Alida, Bas, Hamzeh, Lotte, Max, Rayan, Ryan, Till, Twan, Wassim en Zoey begonnen geconcentreerd aan de wedstrijd. Vanaf het begin af aan was echter ook duidelijk waarom de tegenstander eerste stond in de competitie. De wedstrijd ging volledig gelijk op. Er werd mooi aanvallend voetbal gespeeld, maar ook werd er goed georganiseerd verdedigd. Waar Alida vorige week verveeld toekeek, hadden zij en de keeper aan de overzijde het druk.

  Door een goede goal van Bas kwam GVV op voorsprong. Even later kwam HSSC’61 weer op gelijke hoogte. GVV drukte door en Till scoorde fraai de 1-2. Het spel ging in hoog tempo heen en weer. Een fraaie tegengoal viel, 2-2. Al snel viel het volgende doelpunt, de 2-3 van de voet van Bas.

  Na de rust bleef het spelbeeld hetzelfde en dus werd het 3-3. En 3-4, toen Ryan de bal veroverde op het middenveld, een paar man voorbij ging en krachtig de bal in het doel schoot. Uiteraard weer gevolgd door de 4-4. GVV bleef geloven in de overwinning en vocht dapper door. Strijdend om iedere meter grond, zoals ze in Rotterdam West plegen te zeggen.

  Een aanval van HSSC’61 werd hardhandig door twee GVV verdedigers gestopt; duidelijk een overtreding. De scheidsrechter zag er zelfs een strafschop in: 5-4. De spelers lieten, na deze zware straf, heel even de koppies hangen, maar wisten zich daarna weer snel te herpakken. Nog een paar minuten te gaan en GVV ging vol op zoek naar de gelijkmaker. Maar helaas, het mocht niet zo zijn.

  Na het laatste fluitsignaal was de verslagenheid bij de spelers groot. Heel goed te begrijpen, het kampioenschap net misgelopen, heel jammer. Maar wat veel belangrijker is, is dat dit team geweldig trots mag zijn. Iedereen heeft gestreden voor wat hij of zij waard is. In drie wedstrijden is heel goed voetbal gespeeld. Er is twee keer ruim gewonnen, er is één nipte nederlaag geleden. We hebben 23 doelpunten gescoord en er 10 geïncasseerd. Alle complimenten aan de spelers van dit geweldig leuke team!

  Volgende week nog een toernooitje in Meerkerk, daarna nog lekker een paar keer trainen en dan vrolijk de zomervakantie in.