• David en Goliath

  • Op 11 september 2021 begon de competitie voor veel jeugdteams van GVV. Zo ook voor onze JO13-2. Het was mooi om weer veel spelers, ouders en trainers rond te zien op het Sportpark Anton Kruger; vol hoop en gezonde spanning. De spelers en trainers van de JO13-2 wisten dat hen een zware taak stond te wachten. Het team is nieuw en bestaat uit voetballers die vorig seizoen – en in een aantal gevallen veel vorige seizoenen – in andere teams met een andere samenstelling hadden samengespeeld. Vertrouwde voetbalmaatjes waren verdwenen en naar andere teams vertrokken, en na de zomervakantie moesten de spelers dus even aan elkaar wennen. De nieuwe trainers, Jarno, Dennis en Tijn waren er echter vanaf de eerste training heel goed in geslaagd een goede sfeer neer te zetten. Spelers waren al snel enthousiast. Ze moesten keihard werken tijdens de trainingen, maar kwamen steevast vrolijk en lachend van het veld. Niet alleen de samenstelling van het elftal was nieuw, maar ook moesten de spelers voor het eerst van hun leven op een volledig veld spelen, elf tegen elf, met grote goals, met buitenspelregel en bij een uitbal moest de bal niet meer worden gepasst, maar ingegooid.

    Een eerste oefenwedstrijd, vorige week zaterdag, tegen Vuren, had laten zien dat dit team het niet makkelijk gaat krijgen dit seizoen. Er werd met 0-14 verloren. Vier dagen later, tijdens een uitwedstrijd in en tegen LRC in Leerdam toonde echter aan dat er echt wel muziek in dit team zit. Er werd nipt verloren met 4-3, waar een gelijkspel of zelfs een overwinning misschien wel terecht was geweest. Het verschil tussen de twee wedstrijden was vooral de ervaring en grootte van de tegenstanders. Waar Vuren een door de wol geverfd team op de mat bracht, met veel spelers die hoog boven de voetballers uit Geldermalsen uittorenden, troffen we in Leerdam een team dat, net als wij, samengesteld was uit verschillende andere teams en van de JO11 vorig seizoen, over was gestapt naar de JO13 dit seizoen.

    De tegenstander van zaterdag was het andere GVV:, GVV ’63 uit Gameren. Toen de teams het veld betraden was al snel duidelijk dat dit een team was dat meer leek op het team uit Vuren. De jongens uit Gameren speelden ook voor het eerst als JO13, maar hadden de jaren hiervoor wel altijd samengespeeld en hadden een kleinere stapje gemaakt, van JO12 naar JO13. Onlangs de grote vechtlust en ijver van onze tien jongens en vijf meisjes bleek al snel dat deze wedstrijd helaas niet door ons GVV zou worden gewonnen. Bij rust was het 0-11. GVV ’63 stond terecht voor, maar het was ook weer niet zo dat GVV geen kansen kreeg de score te openen. In een aantal gevallen was het pech dat de bal er net niet inging. Vaak ook eindigde de bal na een mooie aanval in de handen van de boomlange en zeer degelijke keeper uit Gameren.

    De tweede helft bood Geldermalsen nog meer weerstand en werd er wederom hard gevochten. Lotte bemachtigde op eigen helft de bal, stoomde op richting de goal van de tegenstander, passeerde een stuk of wat middenvelders en verdedigers en rondde beheerst af door de keeper te omspelen en te scoren. De eer was gered, zoals het dan heet. Gameren leunde helaas niet achterover en bleef aandringen. Ondanks een hele reeks knappe reddingen van de keeper van GVV wist Gameren uit te lopen naar een 1-18 overwinning. Daar was niets op af te dingen. GVV had echter gevochten voor wat het waard was, iedereen had alles gegeven, niemand had verzaakt. En soms is het dan gewoon wat het is.

    Volgende week wacht een uitwedstrijd tegen Beesd, eens kijken of David Goliath dan wel op de knieën weet te krijgen.