• Debuut MO13 geslaagd!

  Afgelopen zaterdag was dan onze eerste oefenwedstrijd. Na 2 weken training mochten de meiden eindelijk hun eerste wedstrijd gaan spelen. Onze meiden (vorig jaar nog spelend bij diverse JO teams) moesten afgelopen zaterdag hun voetbaltalenten gaan samenbrengen als meiden team. De wedstrijd zou gespeeld worden uit tegen GVV '63 in Gameren.
  Ook voor de tegenstander was het hun eerste wedstrijd als MO13 en om die reden was dit de ideale oefenwedstrijd voor beide teams.

  Om 08.30 uur begon de wedstrijd. Zenuwachtig en zoekende naar het positiespel kreeg de tegenstander de bal beter onder controle. Wij hadden gelukkig onze verdediging goed staan. Aanvoerster Isabella en haar mede verdedigers wisten iedere aanval af te stoppen. Ondanks wij nog zoekende waren, kregen we wel 2x een 1 op 1 kans met hun keeper. Michelle wist 2x op de keeper af te sprinten, maar helaas resulteerde dit net niet in doelpunten.

  Het eerste schot van de tegenstander op doel, was wel raak, 1-0. Nog steeds hadden we niet de gehele controle over het spel, maar desondanks kregen we wel kansen. Ons middenveld met Shannan, Nour en Amber kregen het weer voor elkaar om Michelle 1 op 1 op de keepster af te sturen, maar de bal schoot net voor langs. De tegenstander kreeg hierna 2 kansen en helaas voor onze meiden waren die wel raak. Dit resulteerde in een 3-0 tussenstand bij rust.

  Omdat wij nog geen vaste keepster hebben wisselen de grootste meiden om beurten af om te keepen. In de tweede helft stond er dus een andere keeper in de goal en hebben we wat tactische aanpassingen doorgevoerd. Deze omzettingen brachten wat meer rust in het spel, we hadden meer balcontrole, een betere veldbezetting en de meiden gingen er nog steeds vol voor! Na ongeveer 15 minuten maakten we dan ook verdiend ons eerste doelpunt, 3-1. We bleven zoeken naar de 3-2 en we waren een aantal keer nog dichtbij, maar helaas bleef de 3-2 uit. Ondanks dat de 2e helft veel beter was van onze kant, kreeg de tegenstander ook nog kansen. Aan het einde van de wedstrijd hadden we een ongelukkig moment waarbij een schot van de tegenstander via 1 van onze speelsters het doel in rolde. Uitslag 4-1.

  Onze eerste wedstrijd is, ondanks dat we verloren hebben, wel een succes. De meiden hebben veel geleerd en vooral veel plezier beleefd aan de wedstrijd. De uitslag had ook heel anders kunnen zijn en dat geeft ons vertrouwen voor de volgende wedstrijden.

  Onze spits gaf nog aan heel zenuwachtig geweest te zijn en volgende wedstrijd gaat ze zeker scoren💪. Wij hebben er alle vertrouwen in!

  Onze meiden gaan komend weekend er weer keihard tegenaan. Dit wordt onze eerste competitiewedstrijd, uit tegen SC Everstein MO13.