• Een ongelijke strijd

  • Het was nog vroeg en fris toen we zaterdagochtend verzamelden op de parkeerplaats van GVV Geldermalsen. Het voetbal zou ons vandaag naar Beesd brengen. De lezers van het vorige wedstrijdverslag van dit leuke GVV-team weten het al; onze spelers hebben wekelijks een zware taak tegen goede tegenstanders met vaak grotere, oudere en meer ervaren spelers. En desondanks staan de spelers iedere week vrolijk en enthousiast op het veld voor de trainingen en de wedstrijden.

    In het inmiddels zonnige Beesd bleek al snel dat het weer een moeilijke ochtend zou worden. De tegenstander combineerde vlot en knap en liet aanval op aanval volgen. Al snel stond het 5-0. GVV begon wat schuchter, maar gaandeweg kwamen ook wij wat vaker op de helft van de tegenstander. GVV kreeg zelfs een strafschop. Dit zou misschien wel een keerpunt kunnen zijn, maar niets bleek minder waar. De penalty werd helaas overgeschoten en Beesd bedacht toen er nog maar een tandje bij te zetten. Ondanks wat kansjes van GVV, liep de tegenstander voor de rust al uit naar 14-0. Dat viel natuurlijk niet mee. Maar het moet gezegd, niemand liet het zomaar lopen, men streed voor wat het waard was, niemand liet (zichtbaar) het koppie hangen.

    IJverig werd er ook nog gezocht naar een goal. In de tweede helft werd de ongelijke strijd voortgezet. Uiteindelijk wist Beesd maar liefst 26 keer te scoren. En toen, en toen... leek er toch in de allerlaatste minuten nog een kans te komen op dat ene doelpunt. Onze spits werd met een knappe voorzet weggestuurd. Zij omzeilde twee verdedigers door goed gebruik te maken van haar kracht en snelheid. Het laatste stuk van het veld alleen op de keeper af. De doelverdediger kwam echter knap uit en wist zo zijn doel te verkleinen. Hij wist de bal te raken, waarna deze pijnlijk tegen de GVV-spits belande. De zogenoemde eretreffer werd daardoor helaas niet gemaakt.

    Onze spelers mochten desondanks natuurlijk toch gewoon eervol van het veld stappen. Iedereen heeft zijn of haar best gedaan en mag daar trots op zijn.

    Volgende week wacht ons de volgende uitdaging; een wedstrijd tegen ons eigen JO13-1 team.