• Freek Wittenrood hoofdtrainer GVV

 • Met ingang van het volgende seizoen is Freek Wittenrood hoofdtrainer van GVV. De huidige hoofdtrainer, Max Wimmers, kondigde onlangs aan dat hij een andere functie aangeboden had gekregen en dat hij die kans wilde pakken. Het bestuur moest daarom op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer, maar wist dat ze de ideale kandidaat al in huis hadden. ‘We zijn zeer content met de wijze waarop Freek het 2e elftal heeft geleid en hebben veel vertrouwen in hem als hoofdtrainer’, aldus de Henny Schuurman van de Technische Commissie.

  Bij de aanstelling van Freek als trainer van het 2e elftal koos het bestuur al bewust voor een trainer die de competenties en de papieren had om uiteindelijk hoofdtrainer te worden, geeft Henny aan. ‘Freek is een echte sportman met een enorme gedrevenheid en dat weet hij over te brengen op het team. Zijn positieve energie is voelbaar binnen de club, zowel op het veld als daarbuiten’.
  ‘Continuïteit en stabiliteit, dat is waar wij bij GVV doorlopend naar streven, waarbij er zo min mogelijk verloop of wisseling van het kader optreedt. Ook in de toekomst zullen we, bij de aanstelling van een trainer voor het 2e elftal, een mogelijke aanstelling als hoofdtrainer meenemen in onze keuze. Hierbij willen we ook de ruimte bieden aan jonge of onervaren, talentvolle trainers die als doel hebben om een 1e elftal te leiden.’

  Voor hen die Freek nog niet kennen, stellen wij hem graag nogmaals aan u voor.
  Freek debuteerde op 17-jarige leeftijd als selectiespeler bij DOVO, waarna hij drie jaar later door De Graafschap werd overgenomen. Freek heeft vier seizoenen gespeeld voor De Graafschap om uiteindelijk weer terug te keren naar DOVO. In totaliteit heeft Freek een kleine 20 jaar voor DOVO gespeeld, uitkomende in de 1e Klasse en Hoofdklasse. Zijn mooie carrière sloot Freek af bij VV Achterberg, waarbij de club in enkele jaren van de 5e Klasse doorstroomde naar de 2e Klasse.
  Na zijn succesvolle periode bij VV Achterberg en Freek zijn voetbalschoenen aan de wilgen hing, heeft hij het voetbal allerminst losgelaten. Freek heeft diverse trainersopleidingen gevolgd en is in het bezit van het Trainer-Coach 1 diploma (TC1). In het verleden is hij onder meer trainer geweest bij Candia ’66.

  Naast het behalen van trainer-coach opleidingen is Freek de afgelopen jaren met name actief geweest als Analist. Dit heeft hij onder andere gedaan bij G.V.V.V., Spakenburg en DVS ’33, allen uitkomende in de hoogste competities binnen het amateurvoetbal.