• GVV 2 boekt ruime overwinning op LRC 5

  • Zaterdag 24 september is het tweede elftal van GVV de reguliere competitie begonnen met een 5-1-overwinning op LRC 5 uit Leerdam.
    Aan het begin van de wedstrijd was de thuisploeg zeer dominant. LRC had veel moeite met het vlotte spel van de Geldermalsenaren, die een paar keer dichtbij de openingstreffer kwamen. Uiteindelijk was het Jarno Kardol die de ban brak en de thuisploeg op 1-0 zette. Heel lang kon GVV echter niet genieten van de voorsprong, want LRC kwam vrij snel daarna weer langszij uit een uitbraak. Na de openingsfase kregen de bezoekers meer grip op de wedstrijd en het spel golfde over en weer. Tegen het einde van de eerste helft brak Kardol, op aangeven van Tim Zom, weer door de Leerdamse verdediging, en zorgde voor een 2-1-voorsprong als ruststand.
    In de tweede helft werd GVV aanvankelijk flink onder druk gezet en doelman Filipe Gomes hield zijn ploeg een paar keer knap op de been. Zijn hoogtepunt kwam toen LRC een strafschop kreeg en hij deze knap wist te keren. Kort na de gemiste penalty nam GVV het initiatief weer over en Kardol maakte zijn hattrick compleet door de 3-1 te maken. Hierna brak het verzet van LRC definitief en de thuisploeg kreeg een aantal grote kansen. Radwan said ismail zorgde uit een van deze kansen voor de 4-1, en vlak voor het einde van de wedstrijd volleerde Dennis van Arkel, op aangeven van Kardol, de 5-1 binnen.
    GVV 2 staat door de ruime overwinning tweede in de 4e reserveklasse. Volgende week spelen de Geldermalsenaren uit tegen MEC’07, de huidige nummer vijf, in Maurik.