• GVV gaat voetbalblessures te lijf

  Met een eigen fysiotherapeut gaat GVV blessures te lijf. Voetbal is in Nederland de sport waarbij men de meeste blessures oploopt. Naar schatting zijn er jaarlijks in Nederland zo'n 580.000 voetbalblessures. Hiervan moeten er ongeveer 250.000 worden behandeld door een arts of (sport)fysiotherapeut. Bij voetbal komen blessures in het hele lichaam voor: hoofd, hals, romp, armen en benen. 81% van de blessures zijn beenblessures. 30% van de voetballers raakt geblesseerd aan de enkel, 22% aan de knie, 10% aan het bovenbeen en 9% aan het onderbeen.

  Miriam ter Stege is werkzaam bij fysiotherapie Body & Brain en vrijwilliger bij GVV. Miriam begeleid vooral het eerste elftal. Ze heeft een grote passie voor voetbal. Ze werkte bij meerdere voetbalclubs, een keeperschool en doet dat op hoog niveau. Zelf voetbalt ze ook erg graag en weet dus hoe het er aan toe gaat op het veld. Miriam is vaak bij GVV te vinden. Naast het eerste elftal geeft ze tips, aanwijzingen en geeft ze zo nodig training om blessures te voorkomen.

  Maar wat wij dus heel belangrijk vinden bij fysiotherapie Body & Brain is dat je beter kan proberen blessures te voorkomen. Door middel van scholing, coaching en het laten ervaren willen wij mensen zelfstandig maken waarbij ze de eigen regie kunnen behouden op het dagelijks functioneren. Na genezing blijft de 'blessure' vaak een zwakke plek. Als je een beginnende blessure hebt, doe dan een stapje terug of probeer na te gaan waar het mis gaat.

  Zorg dat je voor de training een warming up doen. Hierdoor warmen je spieren wat op en gaat je hartslag wat omhoog. Je stimuleert hiermee vast je doorbloeding. Na de training is een cooling-down belangrijk. Niet gelijk vanuit training gaan zitten. Een cooling-down kan gewoon simpel zijn; een paar rondjes joggen gecombineerd met wat rek- en strekoefeningen.

  Fysiotherapie Body & Brain biedt naast sport fysiotherapie een breed scala aan fysiotherapie. Fysiotherapie is een middel om (weer) gezond te worden. Fysiotherapie bestaat uit het opheffen van blokkades, het verminderen van spierspanning, het verbeteren van conditie en kracht, verbeteren van mentale weerbaarheid en belastbaarheid maar voornamelijk het verbeteren van het functioneren in het dagelijks leven. Wij vinden dat fysiotherapie een zetje in de juiste richting is en dat juist de samenwerking tussen patiënt en therapeut moet leiden tot het zelfstandig functioneren waarbij de patiënt actief deelneemt aan het herstelproces. Het doel van de patiënt is altijd leidend waarbij er gekeken moet worden naar functioneel handelen op mentaal en fysiek gebied. De behandeling zal gebeuren in de praktijk maar bijvoorbeeld ook thuis of op het sportveld.

  Fysiotherapie Body & Brain biedt de volgende disciplines:
  Manuele therapie (baby, kinderen (KMT in combi met bindweefseltherapie) en volwassenen)
  Ouderen fysiotherapie
  Neurologie fysiotherapie
  Psychosomatisch fysiotherapie (evt. ook mindfulness fysiotherapie)
  Dryneedling
  Bindweefsel fysiotherapie (FIT)
  Handfysiotherapie (in overleg)
  Taping (MTC en normaal)
  Kaak fysiotherapie
  Oedeemtherapie
  Expertise ook in duizeligheid en hoofdpijnklachten, orthopedische klachten
  Ook hebben we een samenwerking met podotherapie Movement uit Geldermalsen
  Verder hebben we ook medisch fitness op de praktijk.
   
  Voor meer informatie en uitleg over de specialisaties etc.;  www.fysiobodybrain.nl

  Fysiotherapie Body & Brain streeft ernaar om een zo hoog mogelijke kwaliteit van zorg te leveren waarbij mensen zich op hun gemak voelen en het gevoel van eigen regie hebben want investeren in je lichaam levert je iets onbetaalbaars op namelijk: Gezondheid.
  GVV Geldermalen Fysio Body Brain