• GVV is trots op jeugd Geldermalsen

 • De afgelopen maanden is nogmaals onderstreept hoe belangrijk sportverenigingen zijn voor de gemeenschap en in het bijzonder voor de kinderen. In deze ellenlange crisis is er weinig vertier en vermaak voor zowel de jongste jeugd als de jongvolwassenen. Ook sloten vele verenigingen hun deuren buiten de reguliere trainingen om, uit angst voor vandalisme.

  Bij GVV is er natuurlijk gesproken over het wel of niet openhouden van het complex, maar het bestuur was en is voltallig van mening dat het complex open moet blijven. ‘We kunnen al die kinderen toch niet de mogelijkheid tot sport en beweging ontzeggen omdat we bang zijn dat er een net kapot gaat? Er wordt hen al zoveel ontzegt’, zegt Willem van Kessel bestuurslid & coördinator Accommodatie en Gebouwen.

  In het begin van de tweede lockdown was er wel een aanzienlijke hoeveelheid overlast door achtergelaten afval en uitgedrukte filtersigaretten. In reactie hierop is bestuurslid Willem van Kessel in gesprek gegaan met de jongeren die van het complex gebruik maakten. ‘Wij hebben aangegeven dat iedereen van harte welkom is bij GVV. Het maakt ons niet uit of ze nu een rood, blauw of groen jasje dragen of zelfs helemaal niet voetballen, wees welkom, maar ruim je rommel na afloop op. Zo houden we het voor iedereen leuk. Juist in deze tijd is het belangrijk dat onze kinderen hun energie kwijt kunnen en elkaar kunnen ontmoeten’, aldus Willem van Kessel.

  Op mooie dagen lopen er tientallen jongeren op het complex van GVV. Om te voetballen, of om gewoon even tijd met elkaar door te brengen. GVV is een ontmoetingsplek geworden voor jeugd uit Geldermalsen en de omliggende dorpen en daar is de club trots op.
  We hebben natuurlijk prachtige faciliteiten, we liggen heel centraal tussen verschillende woonwijken en we hebben een open karakter, aldus bestuurslid Willem van Kessel. ‘Nadat we met de jongeren hebben gesproken is er bijna geen enkele overlast meer. We zijn trots op deze jongens en meisjes. We zijn allemaal jong en baldadig geweest, maar ze hebben echt hun verantwoordelijkheid gepakt’.
  Bijna elke zaterdag is Willem samen met zijn vaste groep vrijwilligers aan het klussen om het complex van de rood-witte steeds mooier te maken en dan zien ze het kunstgrasveld vol met sportende jeugd. ‘Het is prachtig om te zien dat er zoveel jeugd geniet van onze club. Dat is de beloning voor onze inspanningen’ zegt Van Kessel vol trots.