• Nieuwe erevoorzitter en leden van verdienste!

  Tijdens de Algemene Ledenvergadering van maandag 5 februari 2024 zijn de volgende clubmensen benoemd tot leden van verdienste, en zelfs een erevoorzitter!

  GVV is supertrots op deze mensen.

  Ferd de Waal - Erevoorzitter 

  Fred de Waal - Erevoorzitter

  Ferd is van 1994 tot 2007 voorzitter geweest van onze mooie club. Hij kwam in deze rol na een ware bestuurscrisis in 1993, welke op 3 februari 1994 ten einde kwam door de aanstelling van het nieuwe bestuur.

  Gedurende zijn periode als voorzitter heeft Ferd onder andere werd hij onder andere geconfronteerd met verregaande bezuinigingen op sport. Hij nam zitting in de commissie die de buitensportverenigingen vertegenwoordigde en heeft samen met andere commissieleden er mede voor gezorgd dat de voorgestelde bezuinigingen van de gemeente van tafel werden gehaald.

  Een van de minst bekende wapenfeiten van het voorzitterschap van Ferd, maar iets waar we als vereniging dagelijks mee worden geconfronteerd is: Ons logo. Ferd heeft dit logo ontworpen tijdens zijn voorzitterschap. Ondertussen prijkt dit logo op onze toegangshekken, de gevel, tenues, trainingspak enzovoorts.

  Maar wat Ferd onderscheidt ten opzichte van al zijn voorgangers, is het schrijven van zijn boek ‘Voetbal overleeft altijd’. Een geschiedenis over het voetbal in Meteren, Tricht, Beesd, Deil maar bovenal van zijn GVV Geldermalsen. Jarenland heeft Ferd onderzoek gedaan en enorm veel informatie en beeldmateriaal verzameld. Alle verdiensten heeft Ferd ten bate van de clubs gesteld. Met het schrijven van dit boek is Ferd niet alleen een van onze oudste leden en voorzitter van 4 termijnen, maar ook de ‘bewaker’ van onze geschiedenis en daarmee van enorme waarde voor GVV.

  Het bestuur is trots op de benoeming van een nieuwe ere-voorzitter. 

  Riny Hak - postuum, op de foto zijn zoon Danny Hak met zijn kinderen

  Danny Hak met kids namens Riny Hak

  Riny Hak is door het bestuur voorgedragen als Lid van Verdienste. Helaas is Riny op 8 november 2021 overleden en hebben zijn vrouw, kleinkinderen en zoon de onderscheiding in ontvangst genomen.

  Riny was een ‘ras-GVV’er’. Riny is voor lange tijd jeugdtrainer geweest, waarbij hij zijn eigen team van de F-jes tot en met de A-jeugd heeft getraind. In weer en wind, Riny was er altijd en de training ging altijd door. Riny was gek op zijn team, die hij overal waar hij kwam ‘zijn jongens’ noemde.

  Het bijzondere aan Riny was dat hij een hecht team wist te smeden van allerlei verschillende individuen en geen enkel individu verhief boven de ander. Vele kampioenschappen werden behaald, met een promotie naar de Hoofdklasse in de A-jeugd als bekroning op zijn werk.

  Toen ‘zijn jongens’ naar de senioren gingen heeft Riny daar ook meerdere functies vervuld, waaronder die van assistent-trainer. Met dit team wist GVV te promoveren naar de Zondag 3e Klasse.

  Naast al zijn werk op het veld, was Riny ook zeer actief daarbuiten. Zo zat hij in de Raad van 11, tijdens de beroemde Carnavalsfeesten in de GVV-kantine (‘De Leutbunker’) en hielp hij mee het complex op orde te houden als lid van de Klusgroep.

  Wij zijn Riny enorm dankbaar voor zijn decennialange inzet voor GVV en het is met grote trots dat wij hem postuum hebben mogen onderscheiden. 

  Jan van Mourik - ook wel bekend als "De Duvel"

  Jan van Mourik - Erelid

  Jan van Mourik, a.k.a. ‘De Duvel’ is door Bert van Ledden en het bestuur voorgedragen als Lid van Verdienste. Jan heeft zich langdurig gedurende zijn lidmaatschap van GVV zeer lange tijd ingezet als vrijwilliger voor GVV Geldermalsen. Vanaf 2001 is Jan 15 jaren lang de leider geweest van ons 1e elftal. Gedurende deze periode heeft Jan veel betekend voor het 1e elftal en de saamhorigheid die er binnen het team heerste.

  Jan legde gedurende de 15 jaren dat hij leider was een uitgebreide administratie aan over de prestaties van het 1e elftal. Zo heeft hij alle boekjes nog waarin staat wat de opstelling was, wat de uitslag was geworden, wie er gescoord hebben en wie er een kaart had gepakt. Een waardevol archief. Ook introduceerde hij nieuwe tradities, zoals de verzorging van de soep voorafgaand aan de wedstrijd. Een traditie die lang na zijn afscheidt in 2016, nog altijd in ere wordt gehouden.

  Naast het leiderschap van het 1e elftal is Jan ook actief geweest in de Feestcommissie, de Raad van 11 en heeft hij samen met Sweer Kruissen de bingo opgezet.

  Al vele jaren en tot op de dag van vandaag is Jan in het bijzonder actief in de klusgroep. Vele zaterdagen is hij hier te vinden met de vaste klusgroep en op doordeweekse dagen trekt hij samen met zijn vaste groep klusmaten de lijnen op de velden, wordt er grasgemaaid, onkruid gespoten, gesnoeid, gesproeid enzovoorts. Hij heeft dan ook een groot aandeel in de huidige staat van ons sportpark.

  Het bestuur is er dan ook trots op om Jan tot Lid van Verdienste te benoemen.