• Strijdend ten onder

  Zaterdagochtend, een strak blauwe lucht, een heerlijk zonnetje en een prettige temperatuur; een heerlijke dag voor een voetbalwedstrijd. De tegenstander was met hun JO13-2 overgekomen uit het Brabantse Haarsteeg. De spelers hadden er weer zin in en de aanhang langs de kant ook. Kopje koffie erbij, hier en daar een flauwe grap, zoals dat hoort. Aangevuld met wat spelers van JO11, werd er vanaf de aftrap direct de aanval gezocht. Het spel golfde op en neer. Hamzeh had vooraf toegezegd een goal te zullen maken, met zijn mooie nieuwe rode voetbalschoenen aan. Die belofte maakte hij waar toen hij de fraaie openingstreffer in de goal schoot. Haarsteeg ging nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker, maar vond steeds weer de uitstekend keepende Alida op de weg. Met katachtige reflexen verrichtte zij, gedurende de hele wedstrijd, vele knappe reddingen.

  De jongens van Haarsteeg bleven aandringen, maar GVV gaf goed tegengas, met een aantal mooie kansen, die helaas net geen doelpunten opleverden. De voetballers uit het Brabantse kerkdorp wisten in de eerste helft uiteindelijk toch het tij te keren en scoorden driemaal, waarbij de aanvallers steeds alleen op de keeper konden afgaan en scoren. We gingen dus met 1-3 de rust in.

  De tweede helft werd de strijd voortgezet en waren de teams volledig aan elkaar gewaagd. Als we de afgelopen weken iets hebben geleerd over deze ploeg, is het dat de jongens en meiden het koppie nooit laten hangen en altijd blijven strijden voor wat ze waard zijn. Die strijdlust werd terecht beloond, toen Sulayman de bal knap inschoot: 2-3. GVV was nu een periode echt de bovenliggende partij.

  Er werd goed gespeeld door de verdediging, afwisselend bezet door Anne, Azat, Chris, Jarno, Max en Ryan. Het gat met de spelers op het middenveld, met Figo, Lotte (onze aanvoerder), Rida, Thijs, Timo, Wasim en Zoey, werd klein gehouden. Daardoor konden de aanvallers ook goed worden aangespeeld en naar voren gestuurd. Tegen de verhouding in was het echter juist Haarsteeg dat uit een counter de 2-4 maakte.

  Nog gaf GVV natuurlijk niet op. Na een mooie aanval over rechts wist Rida de bal in het net te jagen, 3-4. Nog harder werd er nu gezocht naar de verdiende gelijkmaker. Kansen genoeg, maar de bal wilde er iets minder vaak in dan nodig was. Uiteindelijk zag je dat onze JO13-2 echt moegestreden was. De energie was op, al bleef iedereen volop zijn en haar best doen. De wat grotere spelers van Haarsteeg bleken net iets meer longinhoud te hebben en liepen uiteindelijk nog met twee goals uit naar 3-6. Geflatteerd, heet dat dan. Na het laatste fluitsignaal kregen onze spelers dan ook een meer dan verdiend applaus van ouders, opa’s, oma’s en andere fans.

  Volgende week mogen we naar Zaltbommel, voor een wedstrijd tegen Nivo Sparta JO13-3, de huidige koploper uit onze competitie.